Zin in Zinvol

Wat kun je bij klusfabriek.nl doen? In ieder geval iets zinvols waar je ook zin in hebt!


Klusfabriek.nl biedt een fijne werkplek en het gereedschap dat je nodig hebt bij je klus. En natuurlijk collega's waar je mee kunt samenwerken.

Het soort werk mag je zelf bepalen. Wat vind je leuk om te doen en waar ben je goed in? Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden.
Zo kun je aan de slag met houtbewerking of metaalbewerking. Je kunt zelf kleding maken of vermaken, meubels stofferen, een tafeltje of een ander kleinmeubel redden door het een tweede leven te geven. Een lamp repareren of een complete boot schuren en lakken. Gordijnen naaien of een eigen idee uitwerken.
Je kunt ook vragen of je iets een een tijdje mag proberen. Wie weet ontdek je wel een nieuwe kant van jezelf en vind je een klus fijner om te doen dan je dacht?

Werken bij Klusfabriek.nl betekent: klussen in een gezellige werkomgeving en in een ongedwongen sfeer. Het tempo geef je zelf aan: op een dag dat het wat minder gaat neem je gewoon een langere pauze of je komt alleen bij de koffie een praatje maken met je nieuwe collega's. Er zijn wel wat huisregels en we maken ook afspraken als je begint, maar dat gaat altijd in overleg en nooit onder dwang.


Onze teambegeleiders werken met de deelnemers samen en coachen ze tegelijk. Er wordt zoveel mogelijk in groepjes aan de diverse klusprojecten gewerkt. Dat is niet alleen leuk maar ook leerzaam: al doende leer je van elkaar en van je coach. De insteek blijft natuurlijk dat er altijd ruimte is voor zelfontplooiing en eigen ideeën.

Bij klusfabriek.nl zul je betrokken worden bij het hele proces. Niet alleen de praktische uitvoering dus, maar ook het denkwerk aan het begin: de keuze van de klus, het ontwerp als dat ook nodig is, het bestellen van de materialen, de afwerking, enzovoorts.
Wij voeren ook klussen uit voor non-profit organisaties. Dit betekent dat een organisatie, die afhankelijk is van sponsoring of donaties, bij ons opdrachten kan laten uitvoeren. Ook daar kun je als deelnemer volledig bij worden betrokken. Van het aannemen van de opdracht tot de aflevering ter plekke.

Zo is er altijd wel een klus die bij jouw interesse past. En waarbij jouw bijdrage wordt gewaardeerd. Een prima kans om je vaardigheden en kwaliteiten te ontdekken en in praktijk te brengen.

Jouw aandeel in de klus is altijd zinvol en waardevol.