Over ons

Wat is Klusfabriek.nl precies?

Klusfabriek.nl is helemaal onafhankelijk. De naam zegt het al een beetje: het is een gebouw waar je kunt klussen - op jouw manier en in een tempo dat bij jou past. Op een ongedwongen en relaxte manier, onder begeleiding van ervaren klussers en een coach.
Omdat we onafhankelijk zijn, is het dus géén loket van de gemeente of een verlengstuk van het UWV WERKbedrijf of de Sociale Dienst. Die staan trouwens wel helemaal achter ons idee. Omdat het écht werkt en de deelnemers heel enthousiast zijn.
Klusfabriek.nl is bedacht door een klein team met veel kennis en ervaring op het gebied van begeleiden van mensen. Vooral mensen, die wel graag iets nuttigs willen doen met hun tijd, maar niet of nóg niet klaar zijn voor een vaste, betaalde baan. We weten dus alles van integratie, re-integratie en (begeleide) dagbesteding en kunnen je daarbij op een professionele en geduldige manier helpen.

Wat voor klussen?

Het werk bestaat uit allerhande klussen. Ons team bestaat uit mannen en vrouwen, die van alles en nog wat doen: van gordijnen naaien op bestelling, het restaureren van meubels, fietsen repareren en woondecoraties verzinnen tot het compleet schuren en lakken van een boot.

In de Klusfabriek in Veendam bieden we je een gemoedelijke werkomgeving, een aantrekkelijke werkplek in een prettige sfeer. Soms werk je alleen, soms in een groep. Daarbij kun je altijd rekenen op persoonlijke aandacht van onze medewerkers. Begeleiden is voor ons overigens meer dan formulieren invullen of orders uitdelen, wij kijken vooral naar je mogeljkheden. Daar hoort je thuissituatie ook bij. Misschien moet je in het begin wel heel erg wennen aan een vast dagritme en het hebben van collega's?


Een belangrijke verandering in je leven.

Waarom is werk of een andere vaste, dagelijkse activiteit zo belangrijk?
Op een goede klus kun je trots zijn. Je voelt je waarschijnlijk een stuk beter wanneer je verantwoordelijkheid draagt voor iets en op je werk nieuwe sociale contacten krijgt. Veel mensen ontlenen een belangrijke deel van hun eigenwaarde aan het hebben van een zinvolle dagtaak.
In de meest ideale situatie is er voor ieder mens een nuttige en fijne dagbesteding, midden in de maatschappij. dat kan een (betaalde) baan zijn, vrijwilligerswerk of een andere activiteit met zin. Klusfabriek.nl spant zich in om dit ideaal zo dicht mogelijk te benaderen, op een praktische manier. Onze deelnemers doen weer helemaal mee. En bij ieder nieuw gezicht denken we: "weer iemand over de streep!"

Iets voor jou?

Ben jij op zoek naar zinvolle dagbesteding?
Wil je mensen leren kenne, nieuwe sociale contacten?
Denk je ook aan een betaalde baan in de toekomst?
Zoek je een beetje structuur in je leven?
En kun je daarbij best een steuntje in de rug gebruiken?

Eerst meer weten? Kijk dan verder op de pagina's Zin in Zinvol.